FLIRTanje

Pred slabim mesecem dni, 15. decembra 2020, je iz Kamnika proti Ljubljani, v okviru rednega voznega reda, zapeljal novi potniški vlak (prvič se je po 23,6 kilometrov dolgi in sto trideset let stari progi poizkusno zapeljal 9. 7. 2020). Gre za eno od 21 enonadstropnih dizelskih potniških garnitur FLIRT švicarskega proizvajalca Stadler, ki so jih kupile Slovenske železnice.

Sprva je bilo predvideno, da bodo novi vlaki na kamniško in prenovljeno kočevsko progo zapeljali aprila, zatem pa oktobra lani. Javnozdravstvena situacija je vse skupaj upočasnila. Vlada je z Odlokom o začasni prepovedi, omejitvah in načinu izvajanja prevoza potnikov, ki je začel veljati v ponedeljek, 16. novembra, še drugič letos začasno prepovedala javni železniški prevoz potnikov v notranjem prometu. Promet je bil tako letos zaustavljen kar 85 dni (spomladi 56 dni, od 16. marca do 11. maja in pozimi 29 dni, od 16. novembra do 15. decembra).

Ob napovedi novega vlaka in opazovanju njegove vožnje na progi se je prebudilo otroško veselje in pričakovanje, primerljivo s tistim ob čakanju darila pod novoletno jelko. In kot vedno so se ob prvih vožnjah nekatera pričakovanja uresničila, ostalo pa je tudi nekaj neizpolnjene praznine.

Prve uporabniške izkušnje FLIRTtanja:

+ (ful dobro)
- sodoben, čez in čez nov vlak
- zunanja svetila so močnejša, vlak pa v mraku bolj opazen
- dinamično, nesunkovito speljevanje in zaviranje
- zadržano in barvno udobno notranje oblikovanje
- vsi, potnikom namenjeni, napisi so v slovenskem jeziku
- priročne vtičnice za polnjenje različnih mobilnih naprav

– (no ja)
- deluje zelo plastično in manj domačno; prevladuje letalski in ne vlakovni vtis
- prvi del kompozicije ima dvoje vrat, drugi del zgolj ena vrata, kar v korona razmerah onemogoča krožno, nesrečevalno vstopanje in izstopanje potnikov
- razmeroma dolg, ozek povezovalni del med obema potniškima deloma z elektro in strojnimi instalacijami
- prehodna vrata se ne odpirajo avtomatsko, ampak le na zahtevo/dotik
- iz Domžal v Ljubljano se vedno, zaradi nespremenljive smeri sedežev, lahko pelješ samo vzvratno
- držala za roke na sedežih so (pre)ozka
- ob sedežu ni prostora za odlaganje dežnika
- okna se ne odpirajo, na voljo je le avtomatsko krmiljeno prezračevanje (spet: v koronačasih je to nevarno, v naših podnebnih razmerah pa tudi energetsko potratno)
- avtomatska izvlečna stopnica za lažji vstop je previsoka in ni v ravni perona (ne v Domžalah, ne v Ljubljani)
- (pre)glasen napovednik prihodov na postajo
- zelo slovenska angleščina napovednika prihodov na postajo
- napovedanega wifija zaenkrat še ni
- zelo glasen in prediren opozorilni zvok ob odpiranju/zapiranju vrat
- zdi se, da je vlak, na odprtem prostoru, ob približevanju in oddaljevanju glasnejši od starega vlaka

/ (ne vem še)
- udobnejši? (hm, nisem prepričan)
- prostornejši? (zgolj tam, kjer so sedeži dvignjeni in postavljeni v dva/dva družinsko postavitev, ki smo je vajeni v kanarčkih //serija 713/715 dvočlenih dizelskih potniških garnitur proizvajalca MBB Donauwörth/TVT Boris Kidrič Maribor, izdelanih med letoma 1983 in 1986//)
- hitrejši? (ni še opazno; potovalni čas naj bi se skrajšal do 10 odstotkov – iz Domžal do Ljubljane s sedanjih 24 minut na 21 minut in pol; novi vlaki hitreje pospešujejo in dosegajo višjo potovalno hitrost – do 140 kilometrov na uro)
- sodoben informacijski sistem?

***

Domžalska novost je kolesarnica na železniški postaji (s servisnim stebričkom z orodjem za hitro popravilo kolesa) kot del projekta pospeševanja uporabe javnega potniškega prometa, spodbujanja trajnostne mobilnosti in zmanjševanja emisij. Kolesarnica je za polovico priveznih mest predimenzionirana, trajnostna mobilnost pa bi morala seči najmanj v Ljubljano … To pomeni, da bi čim več domžalskih delovnih migrantov v Ljubljano z vlakom seboj peljalo kolo. Kako in če sploh to z novimi vlaki funkcionira, pa sporočim kmalu – v novem prispevku.

In ja, še vedno hodim z vlakom.


(Vse fotografije: Borut Peršolja)

  • Share/Bookmark

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !