SPOMINI NA POLETJE

GORNIŠKI TABOR OTROK NA MALI PLANINI

Domžalski dom na Mali Planini, 1534 m, Kamniško-Savinjske Alpe

Konec junija 2019

Udeleženci: skupaj 18: 13 otrok in 5 člani vodstva (Klara Mestek, Aleš Belšak, Kaja Peršolja, Mateja Peršolja in Borut Peršolja)

***

Okvirni program gorniških vsebin (izleti, predavanja, delavnice …) smo objavili že v razpisu, pripravili pa smo ga na podlagi dosedanjih dolgoletnih izkušenj. Izleti so bili prilagojeni starosti, znanju in izkušnjam udeležencev ter usposobljenosti vodnikov Planinske zveze Slovenije. Poučne, doživljajske in pripovedne vsebine so bile namenjene spoznavanju in raziskovanju pokrajinskih sestavin Velikoplaninske planote, varovanju gorske narave in spoznavanju snovne in nesnovne (slovenske) kulturne dediščine.

Predhodno pripravljeni program smo ob naklonjenosti vremena, vedoželjnosti udeležencev in zagnanosti vodstva izpeljali v celoti:
- Izvedli smo vse načrtovane izlete. Pri izbiri smo sledili vodilu, da naj bo hoja gibalno učinkovita, raznovrstna, poučna, prijetna in zabavna. Podrobna priprava je bila izvedena za prvi izlet (izbor opreme, zlaganje nahrbtnika, priprava malice, napotki za hojo), kasneje pa smo pripravo obnavljali in dopolnjevali (ob vsakem izletu so bili predstavljeni potek in čas hoje ter poučna vsebina). Vse izlete smo opravili v sklenjeni oziroma nedeljeni skupini.
- V okviru počitkov na izletu smo se naučili izdelovati vozle. Spoznali smo tudi delo gorske reševalne službe in ravnanje ob nesreči (obiskal nas je gorski reševalec iz postaje GRS Kamnik).

Vsi udeleženci so redno izpolnjevali dnevnika Ciciban planinec in Mladi planinec. Za vse udeležence smo pripravili izsek zemljevida Grintovci (1 : 25.000, 2017).

(Se nadaljuje …)

  • Share/Bookmark

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !