KATJINI PREIZKUŠENI NASVETI

Danes je izšla knjiga, priročnik Otrok brez dolgov. Avtorica dr. Katja Malovrh Rebec izhaja iz domžalskih gorniških vrst. Da ji je nekaj tega zagotovo ostalo, je razvidno iz skrivnostne naslovnice, zanjo je fotografijo prispevala dr. Petra Draškovič Pelc.

Katja Malovrh Rebec:
Otrok brez dolgov: vsak lahko vzgoji otroka, ki bo znal ravnati z denarjem

Ljubljana 2017: Zavod Stratosfera, ISBN 978-961-285-650-2, cena: 12 (18) €

Knjigo sem v že precej dodelanem osnutku prebral čez letošnje (lanske?) novoletne praznike. Po prebranem mi ni bilo težko prispevati nekaj besed, ki so se znašle na zadnji strani ovitka:

Želite učinkovit trening za preoblikovanje potrošniških navad v racionalno krotenje osebnih financ? Branje, ki se dobesedno obrestuje!

Dr. Katja Malovrh Rebec je oblikovala metodo učinkovitega učenja o denarju in naredila namizno igro Deepock, ki ituitivno vodi igralce do boljših vzorcev. O svojih spoznanjih z užitkom in strastjo predava tudi na različnih dogodkih. Knjiga je izšla pod okriljem blagovne znamke »pošlji svoje možgane na Mars« – MARS BRAIN ENTERPRISE – in jo bo predstavila tudi na dogodku 500 podjetnic.

***

V razmislek in izziv bodočim bralcem pa naslednje moje besede (s Katjo sva o njih imela kar zanimivo e-izmenjavo mnenj in debato v živo):

Knjiga Otrok brez dolgov govori o znanju, izkušnjah in veščinah (ne nujno v tem vrstnem redu in ne nujno v miselnem agregatnem stanju, ki ga slovarsko določa posamezna beseda). Ob tem sem spet in spet presunjen zaradi kontinuitete človekovega védenja in znanja, ki pa je hkrati tudi kontinuiteta odpora do novih dognanj, do sprememb v družbi in v lastnem življenju. Slovenščina ima zanimivo podrobnost, da po pomenu nasprotni besedi – ubog in bogat – izhajata iz besede bog. Čigav bog je torej denar? Upam, da ne bo prevelikega razočaranja, če zapišem, da knjiga odgovora na to vprašanje ne razgalja. Želi pa ob zahtevnem preoblikovanju navad izoblikovati racionalno jedro krotenja financ: sestavljeno iz varnih prihrankov, tveganih naložb in ščepca, s katerim užijemo sol življenja. Spravlja nas v dir, da bi ob delu investirali in pametno porabljali. In roko na srce: s pametjo je že od vekomaj tako, kot z denarjem. Ali je, ali pa je/ga ni. In če ste investirali v knjigo, ste že na dobri poti. Ena od vaših donosnih investicij!

Kdor še okleva: znižana cena knjige (12 €, kasneje 18 €) v prednaročilu velja le še nekaj dni, naročila na info@otrokbrezdolgov.si.

Moje ime je Borut Peršolja in to je bila moja zgodba.

  • Share/Bookmark

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !