GORNIŠKI VEČER S PETRO DRAŠKOVIČ PELC

V torek, 1. marca 2016 je ob 19. uri v Knjižnici Domžale potekal gorniški večer s Petro Draškovič Pelc z naslovom Narava je še vedno živa (dvainšestdeseti po vrsti).

Vabilo (PDF 241 KB)

Petra Draškovič Pelc (1980), rojena v Mariboru, živi v Kočevju, diplomirala iz biokemije na Fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo Univerze v Ljubljani (2004), doktorirala iz biomedicine na Kemijskem inštitutu v Ljubljani in Medicinski fakulteti Univerze v Ljubljani (2009). Zaposlena je v svojem podjetju, ARS NATURAE – fotografija, turizem in razvoj, Petra Draškovič Pelc s.p. v Kočevju. Raziskovalka, fotografinja, naravoslovka, popotnica in ljubiteljica narave, turistična vodnica, članica Prirodoslovnega društva Slovenije. Deluje še v Društvu za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije, društvu Dinaricum ter Društvu ljubiteljev Križne jame. S fotografijo in besedo se oglaša v Delu, revijah Svet in ljudje, Adria Inflight Magazine ter Gea, s poti v tujini (Kanada, Aljaska, Sibirija, Švedska, Črna gora) pripravlja potopisna predavanja in fotografske razstave. Za diplomsko delo je prejela študentsko Prešernovo nagrado.

Po uvodni predstavitvi se je s Petro pogovarjal Borut Peršolja.


Gostja dr. Petra Draškovič Pelc. (Fotografija: Borut Peršolja)

Pogovor si lahko pogledate po zaslugi Domžalec.si oziroma snemalca Mira Pivarja:
YouTube slika preogleda

Moje ime je Borut Peršolja in to je bila moja zgodba.

  • Share/Bookmark

En odgovor to “GORNIŠKI VEČER S PETRO DRAŠKOVIČ PELC”

  1. [...] Danes je izšla knjiga, priročnik Otrok brez dolgov. Avtorica dr. Katja Malovrh Rebec izhaja iz domžalskih gorniških vrst. Da ji je nekaj tega zagotovo ostalo, je razvidno iz skrivnostne naslovnice, zanjo je fotografijo prispevala dr. Petra Draškovič. [...]

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !