(PRE)BRATI


V poznem petkovem popoldnevu jo urno ubirava gor. Mimo občasnih prebivalk, ki so že dober teden dni 1000 metrov višje kot preostalih 270 dni v letu. (Fotografija: Borut Peršolja)


Petdesetim odtenkom zelene se ne uda upreti. Ta, prastari gon raziskovanja sebe, svojega odnosa do ljubezni, je večno neizpet. (Fotografija: Borut Peršolja)


Bralni postanek pride na vrsto, še prej pa skok do sosedov. Spet so odprli okna, veter čutiva na vsakem koraku. (Fotografija: Borut Peršolja)


Vse je na svojem mestu in vse ima svoj smisel. Razen dirjanja v hribe po koncu delovnika? (Fotografija: Borut Peršolja)


Vem, da komaj čakajo, da jim preberem zgodbo. O njih, o njihovem lesu, ki daje zavetje vsemu, kar želi ostati na planini.
(Fotografija: Borut Peršolja)


Namesto počivajočih ljudi, natisnjene iskrive črke. Namesto pijače, zgodbe, ki pijejo pozornost. (Fotografija: Borut Peršolja)


Lani je nisem opazil, letos mi je kar sama padla v roke. Andreja Vukmir je zapisovala, Daša Simčič pa izrisovala. (Fotografija: Borut Peršolja)


Martin, junak zgodbe o Kamniški Veroniki, se odloči, da bi rad spoznal pastirsko življenje na Veliki planini. Prebral na dušek. (Fotografija: Borut Peršolja)


Življenje na Veliki planini? Drama? Tragedija? Komedija? Poezija? Kmečka povest? Haiku?(Fotografija: Borut Peršolja)


Za konec pa še malo Mojčine poezije:

“Ubrano poje, ko jo boža zarja,
zlovešče včasih na tamtam udarja
akorde temne za svoj ples z oblaki.”
(Fotografija: Borut Peršolja)

***

Skupaj s Tino Popovič in njeno neumorno ekipo smo v Planinskem društvu Domžale v tednu od 8. 6. do 14. 6. 2015 drugič zapored odprli Knjižnico pod krošnjami (vrhov) na dvorišču Domžalskega doma na Mali planini (1534 m, Kamniško-Savinjske Alpe).

Moje ime je Borut Peršolja in to je bila moja zgodba.

  • Share/Bookmark

En odgovor to “(PRE)BRATI”

  1. [...] junak zgodbe o Kamniški Veroniki, se odloči, da bi rad spoznal pastirsko življenje na Veliki planini. Prebral [...]

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !